Vinderne af Årets Avisside og Årets Webavis 2010 er kåret

Danske Dagblades Forening
Orientering nr. 45/2010

Redaktion

28. oktober 2010


Vinderne af Årets Avisside og Årets Webavis 2010 er kåret

På Danske Dagblade Forenings generalforsamling 27. oktober 2010 blev 19 avissider og 12 webbidrag kåret i den årlige designkonkurrence for print og web.

I Årets Avisside var der i år fem kategorier, hhv. de fire vanlige nemlig forsider, featuresider, sektionsforsider og Åben Klasse samt årets tema, Udkantsdanmark.

27 dagblade havde i alt sendt 201 avissider ind til bedømmelse, og blandt disse blev der udvalgt i alt 19 printvindere fordelt på 11 af de deltagende dagblade.

Guldet gik til Politiken for deres fodboldbanegrønne VM-forside, der satte verdensmesterskabet i gang. Sølvet gik til Skive Folkeblad, Information, Berlingske Tidende og Ekstra Bladet, mens en ny særpris med fokus på ”Detaljen, der funker” gik til Politikken for avisen ”TILLYKKE” på den kongelige majestæts 70 års fødselsdag. Desuden blev ni dagblade hædret for i alt 13 avissider, der med deres design kan siges at løfte avisernes grafiske standard.

I Årets Webavis, der er på sit 2. år, var kategorierne udvidet fra webforsider til også at gælde webunderforsider, webnyhedsdækning samt Åben Webklasse.

Flere dagblade havde i år vovet sig med i opløbet, hvilket sammen med de flere kategorier gav over dobbelt så mange websider til bedømmelse. 14 deltagende dagblade havde indsendt 43 webbidrag, og heraf blev der fundet i alt 12 webvindere fordelt på otte dagblade.

Her gik guldet til to dagblade: Dels til Politiken for deres forsidedesign af politiken.dk, og dels to guldmedaljer til Ekstra Bladet for webavisens krimikort og for dækningen af klimatopmødet, COP 15. Desuden var der sølv til B.T.’s underforside løbnu.dk og til Politiken for webavisens dækning af den danske raketopsendelse af en hjemmebygget rumraket. Endelig blev 6 dagblade hædret for i alt webbidrag, hvoaf to gik til Midtjyllands Avis for avisens webforside og mobilsite. 

Se alle vinderne på: http://danskedagblade.dk/aaretsavisside

For nærmere oplysninger kontakt kommunikationschef Louise Zabel på tlf. 3397 4000 eller mail lz@danskedagblade.dk.


Materialer til download

Læs mere om


Danske Mediers ArbejdsgiverforeningSkindergade 71159 København KTelefon 3397 4000Fax 3314 2325E-mail: dma@mediearbejdsgiverne.dk